Part of your team Een gemotiveerd team

Een schone en hygiënische productieomgeving zou vanzelfsprekend moeten zijn. Maar om dat te bereiken, is een gemotiveerd team nodig. Wij geloven er sterk in dat tevreden medewerkers beter werk leveren, én dat opdrachtgevers dat merken. Daarom hebben we veel aandacht voor onze collega’s: we luisteren naar ze, faciliteren ze en waarderen ze.

Verloop en verzuim van schoonmaakmedewerkers is voor veel facilitair managers een probleem. Want als de schoonmaakspecialisten hun werk niet (kunnen) doen, heeft dat direct impact op de productie. Om de continuïteit van jouw bedrijf te waarborgen, investeren wij dus in onze mensen. Want een gemotiveerd team, dat werkt.

Een schone en hygiënische productieomgeving... vanzelfsprekend. Een gemotiveerd team... cruciaal.
Op woensdag is het schoonmaakdag
Geoliede machine

24 /7 rollen er bij Pally Biscuits koekjes van de band. De machines staan alleen stil op woensdag-schoonmaakdag. “Onze eigen operators maken dan de machines schoon die ze normaal gesproken bedienen”, vertelt directeur Operations Marloes Kramer. “Het team van Hago Food & Industry doet al het andere: de silo’s, de koelbanen, de lopende banden, de vloeren en de wanden.”

Soepel verloop
Hoe zo’n dag verloopt? “Vooral heel soepel” vindt Marloes. “Voorvrouw Bianca regelt uitstekend dat de operators en de Hago-medewerkers elkaar niet voor de voeten lopen. De volgorde van de werkzaamheden klopt altijd, en de mensen hebben de schema’s duidelijk in hun hoofd zitten. Het is een geoliede machine.”

Gemotiveerd team 1

Hoe bijzonder is dat?
“Best bijzonder, want het werk is nooit precies hetzelfde; sommige onderhoudswerkzaamheden doen we maar eens per jaar. En zelfs als we Hago vragen om ’s nachts te komen werken in plaats van overdag, blijft het op rolletjes lopen.”

Wat valt er nog meer op aan het Hago-team?
“Ze zijn goed op elkaar ingespeeld, wijzen onderling nooit naar elkaar en blinken vooral uit in schoonmaken. Dat laatste blijkt ook wel uit de goede resultaten die onze audits keer op keer opleveren. Daar zijn we heel erg blij mee.”

MG 4765
Trotse leider van een team

Trots

Dennis Nuchter is objectleider van onder andere FrieslandCampina Borculo. Maar hij is vooral… de trotse leider van een team van ongeveer dertig medewerkers, van wie sommigen al twintig jaar op deze locatie werken. Het team blinkt met name uit in flexibiliteit, aldus Dennis. Calamiteiten worden bijvoorbeeld snel opgelost, zonder moeilijke vragen te stellen of met de vinger naar elkaar te wijzen. En is het even wat rustiger? Dan is er alle tijd voor een lolletje en een praatje. Dat dit goed werkt, is duidelijk: het team heeft er nog niet zo lang geleden een tweede fabriek bij gekregen. Dan moet de klant wel tevreden zijn, toch?

Gemotiveerd team 2

"Ik kan blind vertrouwen op mijn teamleden"

Een gemotiveerd schoonmaakteam betekent dag in dag uit uitstekend werk leveren, calamiteiten oplossen én alert zijn. Alleen hoe zorg je daarvoor? Volgens de teamleiders van rayon Noord begint dat allemaal met 'elkaar vertrouwen'. Lees meer over hoe onze teamleiders zorgen voor vertrouwen binnen het team en dus zorgen voor uitstekend werk!

Lees meer
Team Noord 1